Källsortering


Vanligt husavfall slängs på gården. Här får inga glas, kläder, kartonger etc slängas. OBS! Soppåsen ska knytas ihop och locken till soptunnorna ska stängas när ni slänger sopor - både råttor och fåglar tar gärna för sig av våra sopor annars. 


grovsoprummet kan följande slängas: 

-  returpapper (kartong/wellpapp)

- tidningar,  

- elartiklar, 
- grovsopor, 
- glödlampor och batterier. 


Vänligen respektera denna sortering! Vi i styrelsen är inte alltid sugna på att städa upp efter er och soprummet är till för alla medlemmar. Det är inte mening att den som flyttar ska använda soprummet för att rensa vinden. Det finns även möjlighet att slänga plast, metall och glas vid Zinkensdamms IP - inte mer än 2 minuters gång från föreningen.!

Avfall som inte lämnas till producenternas insamlingssystem ska lämnas till kommunens insamling. Hushållen är enligt lag skyldighet att följa reglerna för avfallshanteringen i kommunen. Det gäller alla, oavsett om man bor i villa, bostadsrätt eller hyreslägenhet i flerbostadshus!


Tänk även på att….

Du genom att lämna prylar hos myrorna, stadsmissionen eller liknande organisationer håller nere föreningens kostnader och hjälper de som behöver det!